GHIDUL ANVELOPELOR DE IARNA

Sezonul rece se apropie. Este momentul sa alegi anvelopele de iarna potrivite masinii tale. De aceea, am creat un ghid pentru anvelopele de iarna ce te va ajuta sa faci alegerea corecta in functie de stilul de condus, tipul drumului parcurs zilnic si a sigurantei oferite de anvelope.

Anvelopele de iarna au o constructie si structura speciale ce le ajuta sa ofere stabilitate indiferent de fenomenele meteo din sezonul rece. Cu alegerea potrivita, vei trece cu brio de iarna, fara evenimente rutiere neplacute.

Conform reglementarilor legale in vigoare, orice autovehicul ce ruleaza pe drumurile publice acoperite de zapada, gheata si polei au obligatia de a fi echipate cu anvelope de iarna corespunzatoare. Inlocuirea anvelopelor de vara cu cele de iarna nu are o data limita, ci este mai degraba influentata de conditiile meteo si evolutia acestora.

Ce trebuie sa stii despre anvelopele de iarna:

  • Asigura-te ca achizitionezi dimensiunile potrivite masinii tale. Mai mult, anvelopele trebuie sa aiba incriptionate literele corespunzatoare ce dovedesc ca sunt, intr-adevar anvelope penntru sezonul rece.
  • Daca drumul parcurs in mare parte este prin zona urbana, curatata frecvent de zapada si gheata, vei avea mai multa siguranta la volan. Insa daca parcurgi un drum off-road, trebuie sa acorzi si mai multa atentie anvelopelor potrivite pentru iarna si drumuri inzapezite sau greu accesibile.
  • Marcajul de la A la G arata calitatea cu privire la distanta de franare, eficienta si zgomotul produs in timpul rulajului.

Speram sa te ajute acest ghid pentru anvelopele de iarna. Iar daca ai nevoie de servicii de vulcanizare si consultanta, te asteptam la Service Care!

Leave a comment