CUM SE FACE INCARCAREA CU FREON?

Sistemul de climatizare al masinii are nevoie de atentie si intretinere indiferent de sezon. Un pas important ce nu trebuie neglijat este incarcarea cu freon a sistemului AC. Aceasta procedura asigura buna functionare a instalatiei si racirea sau incalzire corespunzatoare a masinii. Daca observi ca aerul conditionat din masina nu face fata temperaturilor ridicate din timpul verii sau simti un miros neplacut de fiecare data cand il pornesti, atunci este un prim semn ca trebuie sa vizitezi service-ul Service Care pentru a adauga freon in instalatie.

Care sunt etapele incarcarii cu freon?

  • Primul pas este verificarea generala a instalatiei. Aici este extras freonul din instalatie (daca exista) impreuna cu uleiul, se curata intreaga instalatie si apoi se verifica daca exista eventuale scurgeri sau pierderi de freon cauzate de fisuri in instalatie.
  • Urmatorul pas este umplerea instalatiei de aer conditionat cu cantitatea de freon recomandata si uleiul necesar, ca apoi sa se verifice presiunea instalatiei.
  • Se recomanda ca atunci cand apelezi la un service pentru incarcarea cu freon, sa optezi si pentru si igienizarea cu ozon. Acesta actioneaza ca un antibacterian si va igieniza vehiculul si va elimina mirosurile neplacute.

De fiecare data cand ai nevoie de incarcare cu freon, este bine sa alegi un service de incredere, dotat cu echipamentul necesar curatarii, igienizarii si verificarii sistemului de climatizare. Astfel, te vei bucura de temperaturi optime in interiorul masinii tale si calatorii cat mai confortabile.

Leave a comment